fbpx
Skip to main content
ikon af lastbil Fragt fra 29,- | Gratis over 250,-
ikon af lastbil 1-2 dage med GLS & DAO
Gratis prøve ved alle ordrer
grums mild facial cleansing milk 10

Hvad er årsagen til hud allergi?

Hud allergi er en tilstand, hvor huden reagerer på visse stoffer, kaldet allergener, ved at blive rød, hævet og kløende. Der kan være mange forskellige årsager til hud allergi, men de mest almindelige er kontaktallergi og fødevareallergi.

Kontaktallergi opstår, når huden kommer i direkte kontakt med et stof, som den reagerer på. Dette kan fx være parfume, cremer, lægemidler eller metaller. Når huden udsættes for et allergen, kan den reagere med rødme, hævelse og kløe. Kontaktallergi kan også forekomme ved brug af visse kosmetiske produkter, hårfarve eller længerevarende brug af latexhandsker.

Fødevareallergi er en overfølsomhed over for visse proteiner i fødevarer, som kroppen reagerer på. Fødevareallergi kan føre til hududslæt, kløe, hævelse i ansigtet og eventuelt alvorlige allergiske reaktioner som anafylaksi. De mest almindelige fødevarer, der kan forårsage allergi, er peanuts, skaldyr, fisk, æg, mælk og nødder.

Hud allergi kan også være forårsaget af insektbid, såsom myg eller bier, eller ved at komme i kontakt med planter, der forårsager allergi, såsom brombær, brændenælder eller græs.

Der findes også visse medicinske tilstande, der kan forårsage hud allergi, såsom atopisk eksem eller urticaria. Atopisk eksem er en kronisk hudlidelse, der giver tør, kløende og irriteret hud, mens urticaria er en tilstand, hvor huden udvikler røde, kløende og hævede pletter, der ligner insektbid.

I nogle tilfælde kan årsagen til hud allergi være ukendt. Dette kaldes idiopatisk hud allergi.

Hvis du tror, du har en hud allergi, bør du søge læge for at få en diagnose og behandling. Behandlingen afhænger af årsagen til allergien og kan omfatte medicin, såsom antihistaminer eller kortikosteroider, samt undgåelse af allergenerne. Det er også vigtigt at huske på at holde huden hydreret og beskyttet mod ydre påvirkninger.

Vi hos Grums.dk udvikler selv allergivenlige hudprodukter som du kan læse mere om ved at klikke her.